No module Published on Offcanvas position

Ik heb geen coach nodig, ik kan het zelf!

En daar ben ik het helemaal mee eens! Jij kent jezelf het beste. Ik als coach weet niet hoe jij in elkaar zit en ik kan je dus ook niet vertellen wat jij zou moeten of kunnen doen.

Als ik iets wil veranderen, dan doe ik dat gewoon. Nou ja, niet met alles. Ik zou eigenlijk nog wel wat meer naar buiten willen gaan, ik zit te veel binnen, achter mijn PC, te werken. Ik hoor mezelf zeggen: “ik zou eigenlijk willen”, maar waarom doe ik het dan toch niet? In elk geval niet zo vaak als ik zou willen.

Leefstijl coaching, de achtergrond van een hulpvraag

Er komt een client bij jou als leefstijlcoach met een ogenschijnlijk makkelijk te interpreteren vraag. De client wil 15kg afvallen. Je gaat wegen, omvang en vetpercentage meten en BMI berekenen. De client had het bij het rechte eind, 15kg is precies het te verliezen gewicht. Je maakt de hele intake af en je bent enthousiast want deze toekomstige coachee oogt bijzonder gemotiveerd. Ik houd ervan om dingen simpel te houden. Even kort door de bocht, er gaan te veel calorieën in of er worden er te weinig verbrand. Aan de slag dan maar of toch nog even doorvragen?

Is de leefstijlcoach een regisseur?

De leefstijlcoach wordt vaak gezien als regisseur. Volgens mij is dit half waar. Als men bedoeld dat de leefstijlcoach een generalist is die alles overziet en doorverwijst wanneer specialistische kennis nodig is, ben ik het er mee eens. De regie van iemands leven moet echter altijd bij de persoon zelf blijven.