No module Published on Offcanvas position

Ik heb geen coach nodig, ik kan het zelf!

En daar ben ik het helemaal mee eens! Jij kent jezelf het beste. Ik als coach weet niet hoe jij in elkaar zit en ik kan je dus ook niet vertellen wat jij zou moeten of kunnen doen.

Als ik iets wil veranderen, dan doe ik dat gewoon. Nou ja, niet met alles. Ik zou eigenlijk nog wel wat meer naar buiten willen gaan, ik zit te veel binnen, achter mijn PC, te werken. Ik hoor mezelf zeggen: “ik zou eigenlijk willen”, maar waarom doe ik het dan toch niet? In elk geval niet zo vaak als ik zou willen.

Paul, die veel buiten is om te fietsen en skeeleren en grasmaaien, zegt af en toe tegen mij: “zit je nou nog achter je laptop? Alleen maar werken!”. Ik reageer dan “niet alleen werken hoor, ook andere dingen”. Tja, daar gaat het dus niet om! Ik zit, binnen, beweeg niet (alleen om koffie te pakken).

Ik weet het zelf ook wel, ik kan even tussendoor onkruid wieden, glas naar de glasbak brengen, gewoon een rondje dorp wandelen. Het is simpel uit te voeren. Maar waarom DOE ik dat dan niet?   

Ook al voelt dat niet altijd zo, ik vind het toch fijn om door mijn partner uitgedaagd te worden. Ik wil als coach ook mensen uitdagen. Uitdagen om uit je comfortzone te stappen en werkelijk te reflecteren op waarom je de dingen die je wilt doen, niet doet. Of beter: wat zou je kunnen doen om WEL tot actie over te gaan.

Als coach heb ik methoden meegekregen om stap voor stap gestructureerd te analyseren en te voelen hoe je je eigen regie kunt pakken naar je doel, je wens. Wat zijn je belemmerende gedachten, je ingebakken overtuigingen, hoe kom je uit je tunnelvisie. Ik heb zelf ervaren hoe heerlijk het voelt om mijn doel te bereiken! En hierdoor word ik gemotiveerd om IN BEWEGING te komen en een blijvende verandering te realiseren!

Ik gun dat iedereen en daarom daag ik jou uit: Wat zou jij EIGENLIJK willen?