No module Published on Offcanvas position

Proef coachees gezocht

Ik zoek Proef coachees - kan jij wat hulp gebruiken - meld je vrijblijvend aan - de gesprekken zijn gratis tijdens mijn opleiding!

In maart 2023 ben ik begonnen met de post-HBO opleiding tot "Integraal Leefstijl- & Vitaliteitscoach" aan de MARK Academy. Ook al ben ik super gelukkig en relaxed, ik blijf altijd bezig met veranderingen, ik ben nooit klaar! Tijdens de opleiding oefenen we Coaching gesprekken met elkaar en daarbij gebruik ik mijn eigen leven als onderwerp voor verbetering. Ik vind het leuk om bezig te zijn met veranderen, niet alleen voor anderen, maar ook voor mijzelf.

Leefstijl coaching, de achtergrond van een hulpvraag

Er komt een client bij jou als leefstijlcoach met een ogenschijnlijk makkelijk te interpreteren vraag. De client wil 15kg afvallen. Je gaat wegen, omvang en vetpercentage meten en BMI berekenen. De client had het bij het rechte eind, 15kg is precies het te verliezen gewicht. Je maakt de hele intake af en je bent enthousiast want deze toekomstige coachee oogt bijzonder gemotiveerd. Ik houd ervan om dingen simpel te houden. Even kort door de bocht, er gaan te veel calorieën in of er worden er te weinig verbrand. Aan de slag dan maar of toch nog even doorvragen?

Is de leefstijlcoach een regisseur?

De leefstijlcoach wordt vaak gezien als regisseur. Volgens mij is dit half waar. Als men bedoeld dat de leefstijlcoach een generalist is die alles overziet en doorverwijst wanneer specialistische kennis nodig is, ben ik het er mee eens. De regie van iemands leven moet echter altijd bij de persoon zelf blijven.