No module Published on Offcanvas position

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor een gezond en gelukkig leven

Wat kunnen organisaties doen om te zorgen dat medewerkers blij naar het werk gaan? Wat maakt het dat iemand blij naar het werk gaat? Waar wordt jij zelf blij van als je naar je werk gaat? 

Voorbeelden waar wij organisaties of teams mee kunnen helpen

 • Vitaliteit check binnen de organisatie
 • Opzet gezondheidsprogramma met:
  • Gezondheid inspiratiesessie(s)
  • Mini cursus Leefstijl
  • 1-op-1 coach gesprekken

Wat kunnen wij voor jouw team doen?

✓ Iedereen kan voor zichzelf zorgen
➢ Samen kijk je verder

✓ Er is een taboe op Coaches
➢ Wat is jouw uitdaging?

✓ Plan Do Check Act is heel gewoon in organisaties om te blijven verbeteren
➢ Persoonlijke check is spannender

✓ Waar te beginnen?
➢ Stap voor stap, groter maken is niet nodig

✓ Bedrijven willen gezonde werknemers
➢ Wat kan een organisatie hieraan bijdragen?

Het zijn vaak verschillende onderdelen die mij zelf blij maken: reistijd, fijne collega's, behapbare werkdruk met uitdagende pieken, afwisselend werk, werktijd en privé tijd in balans, zelfstandig werk met eigen verantwoordelijkheid, samenwerken als team voor eenzelfde doel. 

Het zijn nogal wat componenten die meespelen! En wat kan een bedrijf daaraan bijdragen? Ieder persoon draagt bij aan zijn/ haar eigen "blij naar het werk" gevoel en zal zelf moeten aangeven waar een werkgever mogelijk mee kan helpen. Maar een organisatie kan ook stimuleren dat medewerkers aangeven wat beter kan en zorgen voor een "veilige" omgeving om bepaalde zaken te benoemen. Jezelf uitspreken is niet altijd gemakkelijk.

Met een eenvoudige opzet kunnen wij jou helpen om Vitaliteit van medewerkers standaard op de agenda te hebben staan.

Vitaliteit (en behoefte) check binnen de organisatie

Een anoniem behoefte onderzoek onder de medewerkers kan helpen om in kaart te brengen hoe tevreden medewerkers zijn op de werkvloer. Ook zouden wij interviews kunnen houden met een paar managers en medewerkers voor een grove scan over waar je als organisatie de medewerker kunt faciliteren of stimuleren gezonder te leven. Dit onderzoek kan na een jaar weer herhaald worden door het bedrijf zelf om te kijken of het beeld anders is geworden.

Opzet gezondheidsprogramma

Het hoeft allemaal niet groots en veel tijd te kosten. Simpelweg aangeven: wat wil je bereiken met je bedrijf op gebied van gezondheid van medewerkers. Enkele voorbeelden:

 • Verzuim terugdringen en voorkomen
 • Meer bieden aan je medewerkers dan een sportschool abonnement, waarvan het gebruik onbekend is.
 • Leren prioriteren of slimmer werken (waar mogelijk) om de hoge werkdruk te verlagen (door standaard te kort aan medewerkers)

In een programma worden vervolgacties genoemd als: gerichte workshops per team, gezondheid inspiratie sessies, reclame stickers om trappenlopen te stimuleren, het aanbieden van een coach voor 1-op-1 sessies voor een persoonlijk doel. Ook kunnen deze missie en doelstellingen in een algemeen jaarplan worden opgenomen.

Gezondheid inspiratiesessie(s)

Ons idee is om voor de hele organisatie presentaties te houden over "wat is gezond" en "ga ik blij naar het werk". Bewust worden en uitdagen van de medewerkers om naar hun eigen leven te kijken. Dit kan in 1 grote sessie of meerdere sessies op diverse locaties, afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de locaties en flexibiliteit van medewerkers.

Mini cursus Leefstijl

Leefstijl is gericht op 4 thema's: Voeding, Beweging, Rust en Stress. Per thema hebben wij een minicursus ontwikkeld die interactief de deelnemers bewust maakt waar je bij dat thema aan moet denken, hoe dat in het lichaam werkt op hoofdlijnen en welke acties je kunt bedenken voor jezelf om op dat punt te verbeteren.

De tijdsduur van de cursus is een dagdeel van 3 uur per onderdeel en is bedoeld voor 6-10 medewerkers tegelijkertijd.

1-op-1 coach gesprekken

Voor de medewerkers die dat willen, kan een bedrijf ervoor kiezen om een coach aan te bieden. Dit kan op diverse manieren. Vaste coaches die het bedrijf heeft aangenomen of extern heeft uitgezocht, maar kan ook vrijgelaten worden, dat een medewerker zelf op zoek gaat. Het bedrijf zou zo'n coach kunnen vergoeden voor de werknemer vanuit een cursus budget. Het bedrijf moet dan een keuze maken of dat wel in eigen tijd van de medewerker is of dat het onder werktijd mag.

Coaching gesprekken zijn privé en worden niet met de werkgever of manager gedeeld. Wel kunnen er gesprekken plaatsvinden met de werknemer en de leidinggevende tegelijk als dat voor beide personen gewenst is.

Kosten

Wij werken met een uurtarief van € 100 per uur (exclusief BTW) en zijn open over waar de tijd in gaat zitten. Wij zullen vooraf een inschatting maken in de hoeveelheid uren die er voor ons in gaan zitten voor bijvoorbeeld het behoefte onderzoek, de workshops en presentaties. Tussentijds is er altijd een keuze: gaan we door of pakken jullie gedeeltes van het programma zelf op. Onze drijfveer is niet om zoveel mogelijk uren voor een bedrijf te maken, maar om een bedrijf op weg te helpen om het zelf vervolgens te kunnen doorzetten.

Wij worden blij om zoveel mogelijk organisaties op weg te helpen, wij worden niet blij als we maanden lang in eenzelfde bedrijf rondlopen. Ons motto: iedereen kan het zelf, maar soms is het handig even op weg geholpen te worden.

Kennismaken

Wij komen graag langs om te kijken of we wat voor jou kunnen betekenen. Bij onze kennismaking bespreken we de behoefte van het bedrijf of team en de mogelijkheden die wij daarvoor zouden kunnen bieden met daarbij een indicatie van de uren. Een prijsafspraak voor een programma kan gemaakt worden met korting op het uurtarief.